Deze chocolatier uit Barcelona gebruikt mooie bonen uit allerlei landen. Verrassend lekker.

Blanxart chocolade wordt in 1954 opgericht door de Spaanse meesterchocolatier Francesc Agras, ze ontwikkelen al snel een eigen stijl door hun grote attentie voor details. Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer van Blanxart, Xavier Cordomi leidt Blanxart tegenwoordig en is constant op zoek naar innovatie maar blijft hierbij wel trouw aan het gedachtengoed van zijn voorvaderen. Door hun eigen stijl en de innovatie heeft Blanxart al vanaf het begin een soort van cult status in Spanje en Duitsland, maar ook in de rest van de wereld staan ze bekend om hun artisanale top chocolades.

Waarom hebben wij deze chocoladerepen in ons assortiment opgenomen?

Deze chocoladerepen hebben wij al vanaf het begin in onze collectie. Een mooi instapmodel zeggen wij wel eens gekscherend. Goede chocolade voor een goede prijs/kwaliteit. Zijn ook uitermate geschikt om mee te bakken of koken, ze zijn goed te raspen. Een wat zachtere chocolade met een fijne body. 

De favoriete chocoladereep van Valentijn:

De reep van 82% uit Congo. Dit is een heerlijke reep die goed te combineren is met een goede whiskey. Aardse tonen en whiskey passen zeer goed bij elkaar.

De favoriete chocoladereep van Linda:

De reep van 76% uit Brazilië. Heerlijk romig en zacht van intensiteit. Smelt makkelijk, de smaken komen snel vrij. Een mooie reep door zijn eenvoud.