Revolutionair, experimenteel en innovatief

Georgia Ramon wordt in Duitsland gemaakt. De naam is een variant op de naam van Georg Bernardini en zijn partner Ramona Gustmann die het bedrijf in 2015 startten.

Eind 2020 heeft patissier Phillip Butzmann het bedrijf overgenomen. Hij had al eerder bij Georgia Ramon gewerkt en bleek de ideale opvolger. Georg Bernardini blijft als creatief adviseur bij het bedrijf betrokken.

Georgia Ramon staat erom bekend dat het naast prachtige single orgins, het experiment niet uit de weg gaat: Chocolade met Carolina Reaper, met rode biet en kokos of de onweerstaanbare rozen-frambozen.

Georg Bernardini is dé chocoladekenner van Duitsland en wijde omgeving. Hij staat bekend als revolutionair, experimenteel en innovatief. Van zijn hand verscheen in 2013 het boek Der Schokoladentester en in 2015 de opvolger in Duits en Engels: Chocolate – The Reference Standard. Hierin bespreekt en beoordeelt hij honderden merken kwaliteitschocolade.

Waarom hebben wij deze chocoladerepen in ons assortiment opgenomen?

De chocoladerepen hebben allereerst hele mooie sprekende verpakkingen. Kleurrijk, intrigerend en artistiek. Maar daarnaast vinden wij de smaken fenomenaal. Intens, diepgang en soms complex. Tegenover andere repen die zeer fruitig en zacht zijn. Allemaal hebben ze hun eigen identiteit en smaakprofiel. Ook het feit dat men niet bang is om bepaalde combinaties te maken waarvan je in eerste instantie denkt 'waarom?' maar als je het dan proeft snap je het totaalplaatje. 

De favoriete chocoladereep van Valentijn:

Met toevoeging: uiteraard de Espresso. Iedereen die mij kent weet dat ik veel koffie drink. Voor deze chocoladereep hebben ze de koffiebonen net zolang gemalen totdat ze vloeibaar zijn geworden en dat is door de chocolade gemengd. Chocolade & koffie, wat wil je nog meer?

Zonder toevoeging: De Tanzania 100%. Een 100% chocoladereep die toch heel zacht, fruitig en smaakvol is. Beetje noterig door de cacaonibs in de chocolade. Lang niet zo bitter als je zou verwachten van een 100% chocolade.

De favoriete chocoladereep van Linda:

Met toevoeging: De frambozen en rozen. Zoet, fris, romig. Smaken die ik allemaal lekker vind in chocolade. Dit is een chocoladereep waarvan ik in het begin dacht 'Hoe kom je er op?'. Maar ik moet ze echt gelijk geven, dit plaatje klopt gewoon helemaal.

Zonder toevoeging: De Brazilië 73%. Ondanks dat ik echt een zoete chocolade liefhebber ben moet ik toch echt voor deze chocoladereep gaan. Verschillende smaken bij elkaar in één reep. Zacht, diepgang, bloemig. Zo zou ik deze chocoladereep het liefste omschrijven.