Latitude Craft Chocolate is in 2016 opgericht met één focus: een nieuwe reputatie voor Oegandese kwaliteitscacao vestigen en een nieuwe oorsprong willen definiëren.

Het doel is een duurzame toeleveringsketen te creëren, die zowel de boeren als de chocoladebedrijven ten goede komt. Van de start, met een klein team van drie chocolademakers in eigen keuken, is het bedrijf is nu een gecertificeerde B-Corp, gerund door meer dan 25 fulltime jonge en zeer gemotiveerde Oegandese medewerkers.

Latitude koopt verse cacaobonen en men doet alle verwerking zelf, er zijn geen tussenpersonen bij betrokken.
Via het leveranciersprogramma van Latitude worden langetermijncontracten gesloten met boeren om biologische cacao te verbouwen, de biodiversiteit te bevorderen en te zorgen voor eerlijke arbeidspraktijken op alle boerderijen. Dit wordt gegarandeerd door routinebezoeken en inspecties bij elke afzonderlijke deelnemer.
Latitude betaalt premiumprijzen van 50% boven de Ghanese marktprijs met een bodemprijs om ervoor te zorgen dat hun boeren de beste kans hebben om hun gezinnen te onderhouden. Latitude biedt hen ook toegang tot verzekeringen (ziektekosten, arbeidsongeschiktheid en levensverzekeringen) en verzorgt trainingen in van alles: van biologische praktijken tot financiële kennis.


Waarom hebben wij deze chocoladerepen in ons assortiment opgenomen?

Allereerst vinden wij de verpakkingen ontzettend mooi, kleurrijk en vrolijk. Maar natuurlijk bovenal omdat deze chocoladerepen verrukkelijk zijn. Daarnaast past zijn hierboven beschreven visie helemaal bij onze visie. 

De favoriete chocoladereep van Valentijn:

De Rwenzori 80%. Een mooie donkere en volle chocoladereep.

De favoriete chocoladereep van Linda:

Donkere melkchocolade 49%. Deze chocoladereep is heerlijk fruitig, zacht en vol van smaak.