Taste the Rare and Preserve it

Philipp Kauffmann is de zevende generatie in een lijn van boswetenschappers en ontdekkingsreizigers. In 2008 gaf hij zijn baan bij de VN in New York op om zijn droom te realiseren: een bedrijf dat de aarde meer geeft dan het neemt.

Taste the rare

Achter iedere Original Bean schuilt een verhaal. Het Bean Team reist voortdurend naar buitengewone plekken op aarde, naar afgelegen gemeenschappen, op zoek naar de meest bijzondere en originele bonen. Cacaoras en terroir leggen de basis voor de unieke smaken, die bij zorgvuldige, ambachtelijke oogst, fermentatie zo mooi behouden blijft.

Preserve the rare

Original Beans - misschien wel het duurzaamste chocolademerk ter wereld. Ze hebben niet alleen verrukkelijke chocoladerepen, ze beschermen ook de natuur. Bomen, mensen, dieren. Original Beans werkt voor een betere planeet. Voor iedere verkochte chocoladereep plant of beschermt Original Beans één boom in het gebied waar de cacao vandaan komt. Zo blijven bijzondere boonsoorten en de regenwouden behouden. Door dit ‘One Bar, One Tree’ programma hebben zijn er al meer dan 2.000.000 bomen geplant of behouden.

Waarom hebben wij deze chocoladerepen in ons assortiment opgenomen?

Het one bar, one tree principe van Original Beans spreekt ons erg aan. Iets teruggeven aan de aarde en de omgeving. De verpakkingen zien er prachtig uit en laten zien waar ze in investeren bij de verkoop van deze mooie chocoladerepen. 

De favoriete chocoladereep van Valentijn:

De Udzungwa 70%. Deze chocoladereep is zacht van smaak, doet je aan een melkchocolade met het goede van puur. Deze reep bevat cacaonibs wat zorgt voor een noterig karakter en die extra bite wat ik zeer kan waarderen in een chocoladereep.

De favoriete chocoladereep van Linda:

De Piura 75%. Een chocoladereep gemaakt van de witte cacaoboon. Heeft een beetje het zoetje, hinten van frambozen en smaakt zeer fruitig.