Philo Chua leefde en werkte als ICT-medewerker een aantal jaar in Pittsburgh, in de VS. 

Er opende een nieuwe winkel in Pittsburgh dat bijzondere chocola van over de hele wereld verkocht. Ze noemden het ‘single origin’. Ook al werd Europese chocola in die tijd als het beste beschouwd, Philo realiseerde zich dat hij kwam uit het land waar cacao wordt geteeld. Er werd geen chocola in de Filippijnen gemaakt. Philo besloot in 2007 naar huis terug te keren en chocola te gaan maken. In 2009 verkocht hij zijn eerste repen.

Theo is theobroma cacao, de cacaoboom. Philo is de voornaam van Philo Chua, maar komt van het Griekse woord philos dat liefde betekent. Hoe mooi wil je het hebben? Theo & Philo is liefde voor chocola!

Theo & Philo-chocolades zijn uniek en helemaal gemaakt van ingrediënten van de Filippijnen. Theo & Philo werkt met cacao uit de Barangay Malabog, een gemeenschap van zo’n 11.000 inwoners, dat onderdeel is van Davao City, qua oppervlakte de grootste stad van de Filipijnen.  Alles in Davao City is laagbouw en zeer groen, uitgestrekt in heuvelland. In Malabog zijn veel kleine cacaotelers. De teeltomstandigheden zijn perfect.

Waarom hebben wij deze chocoladerepen in ons assortiment opgenomen?

Een chocoladereep die in zijn geheel wordt geproduceerd in de Filipijnen. Van boon tot reep in het land van herkomst gemaakt. Sprekende verpakkingen, verrassende smaken.

De favoriete chocoladereep van Valentijn:

De pure chocolade met zwarte sesam, cashewnoten en pili-noten. Dit is een combinatie waar ik me echt niets bij voor kon stellen, ook omdat ik niet wist wat pili-noten waren. Ik houd van sesam, heerlijk als je een stukje chocolade hebt en een sesamzaadje doorbijt. De smaakexplosie is echt fenomenaal. 

De favoriete chocoladereep van Linda:

De pure chocola met calamansi is een heerlijke combinatie. De calamansi is een typisch Filipijnse citrusvrucht die van deze reep een tropische verrassing maakt. Fris, fruitig en zomers.